Onze Organisatie

Hudson is een full-service HR-adviesbureau dat bijna 40 jaar ervaring op de teller heeft en is uitgegroeid tot thought leader in HR.

Onze organisatie

Hudson combineert de kennis, ervaring en beschikbaarheid van meer dan 250 HR-experten met de kracht van een eigen R&D-team, dat innovatieve en wetenschappelijk onderbouwde HR-tools ontwikkelt. Deze unieke combinatie maakt ons tot een gewaardeerde partner op het gebied van HR-advies, talent management en gespecialiseerde rekrutering voor de private en publieke sector van KMO tot multinational.

Onze geschiedenis

Hudson België werd in 1982 door Ivan De Witte, samen met toenmalig partner Maarten Morel, opgericht onder de naam De Witte & Morel en profileerde zich al snel als dé partner voor organisaties die topprofessionals willen aantrekken en ontwikkelen. In de daaropvolgende decennia groeide Hudson uit tot marktleider in met een reputatie op vlak van hoogkwalitatieve HR-diensten. Tussen 1995 en 2001 werd een structureel partnership gerealiseerd met Ernst & Young (EY). Tussen 2001 en 2018 behoorde Hudson Belgium tot het op NASDAQ-genoteerde Hudson Global.  In 2018 kochten huidig voorzitter en CEO Ivan De Witte en zijn managementteam de Hudson Belgium-vestiging terug via een management buy-out (MBO). Een jaar later werd een acquisitie gerealiseerd in Luxemburg (Alcor Executive) en werd een vestiging geopend in Amsterdam. Sinds 9 december 2021 maakt Hudson Benelux deel uit van Randstad Group, wereldwijd marktleider in HR-dienstverlening. 

Onze missie

We zien het als onze missie om organisaties te ondersteunen in hun groeitraject door in te zetten op hun medewerkers. Vanuit onze kernwaarden (integriteit, respect, samenwerking, empowerment en verantwoordelijkheid) gooien onze HR-experts hun kennis, ondernemerschap en innovatiedrang in de strijd om onze klanten te helpen bij het rekruteren, ontwikkelen, coachen of verlonen van hun mensen. Elk van onze medewerkers engageert zich om u op elke dag opnieuw verder te helpen. Verder dan vandaag, verder dan morgen, verder dan u verwacht.

Onze diensten

Met diensten en tools die de hele HR-levenscyclus bestrijken, willen wij uw organisatie versterken: van het aantrekken, selecteren en aanwerven van de juiste mensen over het ontwikkelen en vormgeven van hun potentieel tot het engageren, managen en behouden van de beste medewerkers. Als klant kunt u volledig vertrouwen op onze ervaring op het vlak van wetenschappelijke instrumenten en methodologie. Het inhouse ontwikkelproces beantwoordt aan de wetenschappelijke en kwaliteitsstandaarden.

Ons R&D-departement

Ons R&D-departement is samengesteld uit psychologen, economen, taalexperts, user interface specialisten, web designers en IT-ontwikkelaars. Dit team met meer dan 40 experten werkt dagelijks aan de ontwikkeling en implementatie van onze HR-tools. Het R&D-team heeft uitgebreide ervaring met de creatie van tools om persoonlijkheid, redeneervermogen, leiderschap en uiteenlopende competenties objectief in kaart te brengen. Ze ontwikkelen standaard en op maat gemaakte assessments met een focus op evidence based methodologie om onze klanten een maximale validiteit te garanderen.

Ons netwerk

Samenwerking is een hoeksteen van de Hudson-organisatie. We werken samen met verschillende universiteiten en business scholen. Hudson is onder andere Prime Foundation Partner van de Vlerick Business School en maakt deel uit van de HR-onderzoekscentra  Strategic Rewards & Strategic Talent Management. Vanuit al deze partnerships garanderen wij de kwaliteit en wetenschappelijke validiteit van onze diensten.

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs