Interim Management

Wanneer conjuncturele schommelingen een grotere flexibiliteit en behoedzaamheid vragen, kan Interim Management een tekort aan interne expertise of resources op korte termijn snel en kwalitatief opvangen.

De juiste vaardigheden op het juiste moment

Of u nu een KMO runt, een multinational leidt of aan het hoofd staat van een departement in de publieke sector, elke organisatie komt ooit voor uitdagingen te staan waarvoor de interne kennis en/of resources blijken te ontbreken. Denk maar aan belangrijke projecten waar specifieke knowhow voor vereist is, een rekruteringsstop, veranderingen in de organisatie die in goede banen geleid moeten worden of een manager die wegvalt en in enkele dagen tijd vervangen moet worden.

Via interim management kunt u managementcapaciteiten van hoog niveau op korte termijn inschakelen om een aantal bedrijfskritische knelpunten op te vangen of transitieperiodes te overbruggen. Interim managers bieden u de juiste vaardigheden wanneer u ze nodig heeft en komen op precies het juiste moment in actie.

Interim Management is geen uitzendwerk

Interim Management valt zeker niet te verwarren met uitzendwerk. Waar uitzendkrachten ervoor zorgen dat een onderneming bijvoorbeeld tijdelijk meer kan produceren, is interim management erop gericht om de expertise van hooggekwalificeerde en ervaren managers of deskundigen snel in te zetten voor een duidelijk afgebakende opdracht en dit voor een korte of middellange termijn.

Volgens Federgon, Belgische federatie van HR-dienstverleners, zit de vraag naar tijdelijke managers bovendien stevig in de lift. De double digit groei die interim management de voorbije jaren liet optekenen, toont ook dat dit steeds meer als structurele managementtool wordt ingezet door aandeelhouders, raden van bestuur, managementcomités en personeelsdirecteurs. Het flexibel invullen van kaderfunctie is voor veel ondernemers een volwaardig alternatief geworden.

Geen kapers op de kust

Dat een hooggekwalificeerde interim manager plots het bedrijf komt binnenwandelen, kan al eens vragen en onzekerheden oproepen bij uw medewerkers. Moeten zij vrezen voor hun positie als de interim manager goed presteert? De opdracht en contractduur van interim managers zijn echter steeds scherp afgebakend, waardoor ze geen onmiddellijke bedreiging zijn.

Sterker nog, ze vormen net een evenwichtige en efficiënte aanvulling op uw vaste medewerkers. Op basis van hun ervaring in gelijkaardige situaties, kunnen interim managers meteen op kruissnelheid meedraaien, specifieke uitdagingen tackelen en anticiperen op valkuilen of problemen nog vóór die zich stellen. Ze zijn ideaal geplaatst om in alle objectiviteit moeilijke beslissingen te nemen aangezien ze geen blijvende banden met het bedrijf hebben en onafhankelijk zijn ten opzichte van onderlinge relaties en machtsverhoudingen.

Race tegen de klok

Op managementniveau moet het vaak snel gaan. Het niet (tijdig) invullen van bepaalde managementrollen kan in sommige situaties immers een risico betekenen voor de integriteit en continuïteit van uw bedrijf. Onze business consultants zijn erin getraind om samen met u de contouren van de opdracht snel en doeltreffend uit te tekenen. Zoekt u een general manager, een project- of crisismanager? Of gaat het eerder om operationele experts?

Met de harde feiten in de hand brengen we het proces in een stroomversnelling. We contacteren gerichte kandidaten uit onze database en ons uitgebreid netwerk. Het flexibele statuut van interim managers maakt dat deze profielen gewend zijn om kort op de bal te spelen, zodat we u vaak al binnen enkele dagen concrete profielen kunnen voorstellen. ‘Concreet’ betekent voor Hudson: met de juiste referenties en zonder holle omschrijvingen, zodat u de ervaring en inzetbaarheid correct kunt aftoetsen aan uw noden.

Via Hudson kunnen zeer uiteenlopende profielen als interim manager tijdelijk in uw onderneming ingezet worden. Wanneer de nood het hoogst is, moet u kunnen rekenen op een kwaliteitspartner die uw noden en motivaties op vlak van tijdelijke versterking begrijpt en snel kan schakelen.

Ook interessant

Interim Manager worden?

Op zelfstandige basis organisaties tijdelijk ondersteunen?

Interim Opdrachten

Bekijk alle openstaande interim opdrachten

Blog

Lees alle blogartikels over interim management

Neem contact op

Leg ons uw HR-uitdaging voor. We bekijken samen hoe wij u kunnen helpen. 

Nieuwste jobs